2021-07-02 15:33:51• hírek • Agerpres

Robbanás a Petromidia kőolaj-finomítónál: holtan találták meg a korábban eltűntnek nyilvánított alkalmazottat

Robbanás történt a năvodari-i Petromidia kőolaj-finomítónál: egy ember életét vesztette, öten megsérültek - közölte a helyi katasztrófavédelmi felügyelőség. Jelen van a helyszínen Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár is.

A katasztrófavédelem szóvivője, Anamaria Stoica szerint a sérültek 30 és 50 év közöttiek. Egyik személy testének mintegy 40 százalékán szenvedett égési sérüléseket, őt a SMURD helikopterével vitték kórházba. A másik négy személy kisebb sérüléseket szenvedett, mindannyiukat a konstancai megyei kórházban látják el.


Jelenleg mintegy 50 tűzoltó dolgozik a berendezések lehűtésén. A szóvivő azt mondta, az érintett területet lezárták, és nem áll fenn újabb robbanás veszélye, de a helyzet folyamatosan változik és kiszámíthatatlan.


A helyszínen van Raed Arafat belügyi államtitkár is. Korábban a Rompetrol vállalat - amelynek a tulajdonában van a Petromidia - azt közölte, hogy az egyik finomító berendezésnél történt a robbanás, amelyet követően - a belső válságkezelési eljárásoknak megfelelően - minden technológiai folyamatot biztonságban leállították.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: